Trabzon DT ‘’Hayat bir kabaredir’’ oyunuyla bu akşam prömiyer yapacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu müzikal bir oyunla, bu sezon ilk kez seyirci karşısına çıkacak

Kültür-Sanat 3.10.2024 10:34:55 0
Trabzon DT  ‘’Hayat bir kabaredir’’ oyunuyla bu akşam prömiyer yapacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu müzikal bir oyunla, bu sezon ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

Kültür - Sanat Servisi

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda; 1930’ların başında, Nazi Almanya’sının yükselişi sırasında Berlin’de geçen bir oyunu anlatan ‘’Hayat Bir Kabaredir’’ bu akşam perdelerini açarak, prömiyer yapacak. Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda; bu sezonun ilk yeni oyunu olan ‘’Hayat Bir Kabaredir’’ bu gece itibarıyla, TDT’nin Haluk Ongan Sahnesi’nde sergilenmeye başlayacak. 
New Jersey‘de 2018 yılında, 99 yaşında iken vefat eden Amerikalı yazar Joe Masteroff  tarafından yazılan oyunu; Aclan Büyüktürkoğlu dilimize çevirirken, Barış Arman’ın yönettiği ‘’Hayat Bir Kabaredir’’ oyununun dekor tasarımını da Hakan Dündar gerçekleştirdi. Müziği John Kander, şarkı sözleri ise Fred EBB’ye ait olan yeni tiyatro sezonunun ilk oyununda, yönetmen yardımcılıklarını Gürkan Eraslan ve Elvan Çanakoğlu, reji asistanlığını ise Elif Kaplan yapıyor.


Oyunun müzisyenleri; Kemal Kahraman, Ahmet Birkan Şentürk, Serkan Ecevit Tarım, Ayşegül Değirmenci ve Baran Akbıyık’ dan oluşuyor. Bu sezon ilk kez seyirci karşısına çıkacak olan bu söz konusu oyunun; kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, müzik direktörlüğü ve koreografi Didem Atasoy’a, ışık tasarımı Nihat Bahar’a, Clown ve Buffon’a tekniği çalışması da Ece Zeynep Taşkın’a ait. 


Önümüzdeki 4 Ekim Cuma ve 5 Ekim Cumartesi akşamlarıda, saat:20.oo’de sahne alacak olan müzikal oyun; 1930’ların başında, Nazi Almanya’sının yükselişi sırasında Berlin’de geçer ve bir kabarede yaşananları anlatır. Oyun, eğlence dolu müzikal bir dünya içinde, Nazi rejiminin getirdiği tehlikeleri ve insanların bu baskı karşısında nasıl hayatta kalmaya çalıştığını işler. Karakterler, eğlence ve kaçış ararken, toplumun çöküşünü görmezden gelir ve ayakta kalmak için zorunlu olarak duygusuz hale gelirler.


Oyunun dağılımı ise şöyle: 

Sally Bowles: Elvan Çanakoğlu, 
Cliff Bradshaw / Bobby: Hazar Altıntaş, Emcee: Muhammed Aymaz, Emcee: Sıla Ömeroğlu,  Fraulein Schneider / Rosie: Gülendam Rümeysa Altıntaş, Herr Schultz / Max / Hans: Oğuzhan Asak,  Ernst Ludwig / Denizci / Victor : Cem Çanakoğlu ve Fraulein Kost / Lulu: Göknur Paslı var.
Bu arada oyunun teknik ekibinde ise şu isimler yer alıyor: Kondüvit:  Zafer Karaoğlu, Işık Kumanda:  Adem Öztürk, Suflöz: Aynur Yılmaz, Dekor Sorumluları: Barış Asker Çolak ve Hakkı Balçın, Aksesuar: Ali Boran, Erkek Terzi: Samet Çelik, Kadın Terzi: Ayça Başar İskender ve Perukacı: Bahri Mutlu. Oyunun sahne amirliği görevi ise  Ülker Çelik’e ait.
Büyük oyunu olarak; iki saat süren, iki perdelik  Hayat Bir Kabaredir oyunu,  5 Ekim cumartesi saat: 15.oo ‘de sahnelenecek. bu hafta sonunun ardından, ayrıca 10-11-12 Ekim ve 17-18-19 Ekim tarihlerinde, saat: 20.oo’de, Trabzon Devlet Tiyatrosu-Haluk Ongan Sahnesi’nde izleyicilerin karşısına çıkmaya devam edecek.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kültür-Sanat

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz