Torul'da Orman Köylülerine Yangın Uyarısı: "Yeşil Vatanı Hep Birlikte Koruyalım"
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riski de artmaya başladı
- A
- A
- A
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riski de artmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde yaşanan ve büyük maddi ile manevi zararlara yol açan orman yangınları, yetkilileri harekete geçirdi. Bu kapsamda Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde orman köylülerini bilinçlendirmek için kapsamlı bir çalışma başlattı.
Bölge Müdürlüğü ekipleri, Torul ilçesinde orman içi ve bitişiğinde yaşayan vatandaşları ziyaret ederek yangın konusunda bilgilendirme yaptı. Ziyaretler sırasında başta İlçe Jandarma Komutanlığı olmak üzere köylülerle bir araya gelen yetkililer, orman yangınlarının çıkış sebepleri, yangına müdahale yöntemleri ve alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgi verdi.
Yetkililer ayrıca vatandaşlara, orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan broşürleri dağıttı. Broşürlerde, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, anız yakılmaması, cam şişe gibi atıkların doğada bırakılmaması ve yangın görüldüğünde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi gibi önemli uyarılar yer aldı.
Gümüşhane genelinde özellikle Torul ve Kürtün ilçeleri başta olmak üzere birçok bölge, sık orman dokusuyla dikkat çekiyor. Bu durum, yangın riskine karşı daha hassas olunmasını gerektiriyor. Yetkililer, orman köylülerinin bu konuda göstereceği duyarlılığın, olası felaketlerin önlenmesinde hayati önem taşıdığını vurguluyor.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda
-
2
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
3
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
4
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
5
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
6
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
7
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
8
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
9
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
10
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı

