Palandöken: “Kanun değişikliği sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdü”

Arşiv Haberler 1.02.2020 21:00:01 0
Palandöken: “Kanun değişikliği sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdü”
-“1 Yılda Yüzde 200 Zorunlu Trafik Sigortasına Zam Yapıldı”-“Zorunlu Trafik Sigortasında Kazanan Sigorta Şirketleri Oldu” -“Devlet Müdahalesi Olmadan Fiyatların Düşmeyeceğini Gördük”-“İlgili Mercilerle Görüşmelere Başladık”

ANKARA- Trafik sigortasında sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerine 3 ay geçtiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kanun sonrası biz indirim beklerken sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdü, karları arttı” dedi.

-“SİGORTA ŞİRKETLERİNİN KAZANCI ARTTI AMA İNDİRİM YOK”

Giderlerin azalmasına rağmen sigorta şirketlerinde rekabet koşullarının oluşmadığını söyleyen Palandöken, “Bugüne kadarki uygulamalar gösterdi ki, giderleri azalan sigorta şirketlerinin kazançları artmaya başladı ama fiyatlar düşmedi. Geçen yılın Haziran ayı ile bu yılın Haziran ayı arasında yüzde 200’ün üzerinde fiyat artışları oldu. Zorunlu sigortaları devlet müdahalesi olmadan fiyatların düşmeyeceğini görmüş olduk” sözlerine yer verdi.

-“PRİMLER HAKKANİYETLİ BELİRLENMELİ”

Zorunlu trafik sigortasında yeniden tavan fiyat gelmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Tavan fiyatlar araç bazında ve bölgesel olarak belirlenmeli. Ticari araçlar kendi arasında olduğu gibi özel araçlar içinde araç tipi ve modeline göre tarife konmalı. Güneydoğu’nun bir köyündeki minibüs ile Metropoldekiler aynı kefeye konmamalı. Bu şekilde bir uygulama için biz ilgili mercilerle görüşmelere başladık ve önerilerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Arşiv Haberler

deneme

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz