Otobüs firmalarını bekleyen tehlike

Sefer sayısı kısıtlanıyor, rota da değişikliğe gidiliyor, veyahut derin ekonomik krize dayanamayıp birer ikişer kapanıyor

Özel-Haber 29.09.2024 17:06:23 0
Otobüs firmalarını bekleyen tehlike

Son günlerde gazetenin belirli bölümlerini süsleyen şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının birer birer kapandığına veyahut sefer şekillerini değiştirmeye başladığına dönük haberlere tanıklık ediyoruz.


Yıllarını bu mesleğe adayan uzakyol kaptanı Ömür Bal haberlerin kaynağını doğrularken otobüs firmalarını bekleyen tehlikeye işaret etti.
Çalıştığı otobüs firmasının en yakın taşıma yaptığı şehri Samsun olarak ifade eden Ömür Bal, özellikle köprü geçiş fiyatlarında yıl sonu yaklaşırken artırılan yüzde yüzlük zamma adeta isyan etti.


Ömür Bal, ‘’Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne en son 210 TL ile geçiş yaptık şimdi 410 TL ödüyoruz. Daha 1ay bile dolmadan.  Bir örnek daha verelim, mesela otogar çıkışları adeta kazancımızı silip süpürüyor, niye mi? Gümüşhane otogar çıkış 150 TL, İzmit otogar çıkış 50 TL, Adapazarı otogar çıkış 50 TL, Eskişehir otogar çıkış 50 TL, Ankara Büyükşehir AŞTİ çıkış 790 TL, İstanbul BB Otogar çıkış 700 TL, Bursa 320 TL, bir ödeme daha yapıyorsunuz 520 TL bakınız bunların hepsi kazanacağınız üç beş kuruştan çıkıyor akaryakıtı daha eklemedik, diğer masraflar keza öyle, otobüsçüler ne yapsın zaten zam da yapamıyorlar zira zaten seyahat eden yok yolcu da yok dolayısıyla gelecek günlerde firmaların yaşayacağı benzer akıbetlere şaşırmamak lazım, gerçekten çok kötü bir piyasadan söz ediyoruz, Allah herkesin yardımcısı olsun’’ dedi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Özel-Haber

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak: Erken Vefatı Sanat Dünyasında Büyük Bir Boşluk Bıraktı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz