Orman Yangınlarına Karşı Gümüşhane’de 1 Ekim’e Kadar Giriş Yasağı
Gümüşhane Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. 15 Temmuz - 1 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı
- A
- A
- A
Gümüşhane Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. 15 Temmuz - 1 Ekim 2025 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Valilik tarafından yayımlanan karar metninde, yangın riskinin arttığı yaz mevsimi boyunca birçok alanda kısıtlama ve önlem getirildiği vurgulandı.
Gümüşhane ili genelinde ormanlık alanlara izinsiz giriş yasaklandı. Karar, sadece görevli personel, arıcı, çoban ve izinli avcıları kapsayan istisnalarla uygulanacak. Kentte belirlenen bazı tabiat parkları ve orman parklarında kontrollü girişe ise izin verilecek.
Ayrıca, orman çevresinde mangal, ateş, semaver yakmak, çadır kurmak, havai fişek ve parlayıcı kullanmak da yasaklandı. Orman kenarlarında çöp, cam ve yanıcı atık bırakılması durumunda cezai işlem uygulanacak.
Vali Aydın Baruş’un imzasıyla yürürlüğe giren karar kapsamında, güvenlik ve denetim faaliyetleri artırılacak. Denetim ekipleri teknolojik imkânlarla gözetim yapacak, belediyeler ve muhtarlıklar da sürece aktif olarak katılacak.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

