Orhan Veli, Vefatının 75. Yılında Beykoz’da Anıldı
Beykoz Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz şairi Orhan Veli Kanık’ı vefatının 75. yılında düzenlediği özel programla andı
- A
- A
- A
Beykoz Belediyesi, Türk edebiyatının unutulmaz şairi Orhan Veli Kanık’ı vefatının 75. yılında düzenlediği özel programla andı. Beykozlu şair için Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Şair, komedyen ve program sunucusu Ceyhun Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Orhan Veli’nin hayatından önemli kesitler anlatılırken, şairin unutulmayan eserlerinden bölümler de seslendirildi. Etkinlik boyunca ziyaretçilere çay ve simit ikram edildi.
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, programda Orhan Veli’nin sevilen şiirlerinden “Birdenbire”yi seslendirerek dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Gürzel, konuşmasında, “Beykoz’da doğmuş, bu toprakların ruhunu dizelerine taşımış bir şairi anmak bizim için gurur vericidir.” ifadelerini kullandı.
Program boyunca Orhan Veli’nin Türk şiirine kazandırdığı yenilikler, Garip akımındaki öncü rolü ve edebiyatımıza bıraktığı izler anlatılarak “Bir Garip Orhan Veli” Beykoz’da bir kez daha hatırlandı.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

