Olağan kurulda faaliyet raporu alkış aldı

Dr. Yüksel Yalçın başkanlığında GÜSİAD yoluna devam edecek

Özel-Haber 30.06.2024 06:23:24 0
Olağan kurulda faaliyet raporu alkış aldı

Zafer ÇOBAN

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği olağan genel kurulu Mecidiyeköy’de gerçekleştirildi.

Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu genel kurulda Dr. Yüksel Yalçın’ın yönetim kurulu listesi bir kez daha ibra edildi.
Genel kurul gündeminin Av. Çetin Kantek tarafından okunmasının ardından, Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın gündeme ilişkin olarak kısa bir konuşma yaptı, katılımcılara üç yıllık görev süreci içerisinde yapmış oldukları çalışmalardan söz etti. Genel Başkan Dr. Yalçın’ın özellikle faaliyet raporu kısmındaki özeti üyeler tarafından beğenildi, Dr. Yalçın’a teşekkür edildi.
Olağan genel kurula başkanlık divanı seçimi ile devam edildi. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından gündeme geçildi.
Sırasıyla yönetim kurulunun faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, yönetim ve denetim kurulu raporlarının müzakeresi, yönetim ve denetim kurullarının ibrası, Hesap raporlarının tetkik ve ibrası, Tahmini bütçenin okuması, yönetim ve denetim kurulları organlarının seçimi yapılarak olağan kurul dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

AV. RAFET ATAÇ’I UNUTMADI
Sunumunda derneğin değerlerinden Av. Rafet Ataç’ı anarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın, GÜ ile GÜSİAD arasında yapılan iş birliği kapsamında Av. Ataç’ın üniversiteye bağışladığı 50 bin kitaptan söz etti ve GÜ bünyesinde kurulan kütüphaneyi hatırlattı.


BAŞARILI ÇALIŞMALAR
GÜSİAD’ın faaliyet programında yer alan Gümüşhaneli akademisyenler platformu, hekimler platformu, GÜMÜP iş birliği faaliyet raporunun dikkat çeken bölümleri oldu.

SÜLEYMANİYEYE AYRI  PARANTEZ
Gümüşhane için ayrı bir önem taşıyan Süleymaniye Turizm ve Kış sporları Projesine de değinen Dr. Yalçın, 2008 yılında derneğin öncülüğünde İstanbul Dedeman Otelde yapılan geniş katılımlı çalıştay yaptıklarını ifade etti.


BAŞDÖNDÜREN FAALİYET PROGRAMI
Olağan kongrenin faaliyet raporu Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın tarafından okundu.
Dr. Yalçın’ın yaklaşık bir saate dayanan faaliyet raporunda pandemi ve deprem süreci ile sarsılan ülke gündeminin ardından GÜSİAD’ın misyon ve faaliyet sorumluluğu altında yaptığı çalışmaların artarak devam ettiği görüldü.
Eğitimden, tarım, hayvancılık, turizm başlıklarının GÜSİAD tarafından şehrin kalkınması gündemde düşmemesi daha akıcı ve başarılı çalışmalar adına benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Yüksel Yalçın derneğin örgütlenme çalışmalarından da övgüyle söz etti
GÜSİAD’ın bu çalışmalar kapsamında dış ilişkilerden sorumlu İşinsanı Burak Pehlivan’ı göreve getirerek dünya iş çevresi ve GÜSİAD iş dünyasının bir araya getirildiğini böylelikle derneğin vizyonunun artırıldığını dile getirdi.


 

EĞİTİM TURİZM HAYVANCILIK TARIM
Faaliyet sunumunda derneğin başta Gümüşhane olmak üzere üniversite öğrencilerine yaptığı burs yardımlarından, eğitime verdikleri büyük önemi vurgulayan Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın, Ekim ayında Gümüşhane’de geniş katılımlı bir çalışma programı içerisinde olacaklarını söyledi. Dr. Yalçın ayrıca son olarak Kelkit ilçesini ziyaret eden İş insanı Aydın Doğan’a yaptıkları ziyareti hatırlatarak valilik, GTSO, belediye başkanlığı ziyaretlerinde bulunduklarını ifade etti
Dr. Yalçın derneğin eğitim, turizm, hayvancılık ve tarım konusuna ağırlıklı olarak önem vereceğini bildirdi.
Olağan kurul sonunda yapılan oylamada Yüksel Yalçın’ın listesi oy birliği ile kabul edildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Özel-Haber

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak: Erken Vefatı Sanat Dünyasında Büyük Bir Boşluk Bıraktı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz