OGM: Orman Yangını Riski Kapıda!

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle mart ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, orman yangını riskini artırıyor

Yaşam 13.03.2025 16:01:03 0
OGM: Orman Yangını Riski Kapıda!

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle mart ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, orman yangını riskini artırıyor. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sıcaklıkların 27-28 derecelere kadar çıkacağını ve kurak hava koşullarının yangınlara sebep olabileceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Özellikle Adana, Ege Bölgesi’nin iç kesimleri, Marmara’nın güneyi ve Karadeniz kıyılarında riskin yüksek olduğunu vurgulayan OGM, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. OGM yetkilileri, orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, sigara izmariti, mangal ateşi ve anız yakma gibi ihmallerin büyük felaketlere yol açabileceğini belirtti.

Yangın durumunda 112 Acil Çağrı hattına haber verilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, vatandaşları doğaya karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

 


GÜNDOĞUMU
www.gundogumu.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

“Sen Bilirsin” Diyen Kazandı: Değirmende Kavganın Yerini Huzur Aldı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz