Mehmet Balık Yazdı

Ekonomi 16.01.2024 21:00:01 0
Mehmet Balık Yazdı
  • A
  • A
  • A

Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz, yurttaşları yoksulluğun pençesine hapsederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi 16 milyon emekli olmuştur. 
Hayat pahalılığı her gün, hatta aynı gün içinde hızla artmaya devam ediyor ve özellikle dar gelirlilerin, işçilerin, memurların ve emeklilerin sıkıntısı her geçen gün artıyor.  
Gerçek enflasyon artışına uygun olarak maaşlarına zam yapılmayan emeklilerin durumu açlık sınırında ya da açlık sınırının altına düşmüştür.  Milyonlarca emekli, dul, yetim çok ciddi bir yoksullaşma yaşamaktadır. 
2023 Nisan ayında en düşük emekli maaşı 7500 tl iken karşılığı 387 dolar bugün 10.000 liraya yükseltilen emekli maaşının dolar karşılığı 333 dolardır. Dolayısıyla en düşük emekli maaşındaki kayıp 54 dolar yani emeklinin kaybı 1620 liradır.
Emeklilerimizin insanca ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmamıştır acilen emeklilerin yaşam şartlarının düzeltilmesini ve emeklileri arasında ikramiye ayrımcılığının kaldırılmalıdır.

 

Anahtar Kelimeler:
Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Ekonomi

Alım Gücü Eridi, Vatandaş Gramla İdare Ediyor: İşte Zam Yağmurunun Tablosu

1

Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda

2

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

3

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

4

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

5

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”