Mehmet Balık
- A
- A
- A
Akaryakıt fiyatlarındaki devasa zamlar Birleşik Kamu İş Konfederasyonunda gündemindeydi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, durmak bilmeyen zamlar için ‘’Çözüm göstermelik indirim değil çözüm adil bir gelir paylaşımı’’ tespitinde bulundu.
Genel Başkan Mehmet Balık, şunları söyledi:
Dünyada brent petrolün fiyatı yüzde 30 düşerken, motorine yapılan 2,3 liralık indirim vatandaş için hiç bir şey ifade etmemektedir.
Brent petrolün fiyatı bir hafta içerisinde 127 dolardan 108 dolara düşmesine rağmen yedi gün üst üste zam yağmuru başladı. Gelen zamlarla 25 liraları zorlayan motorin litre fiyatları, petrol fiyatları bugünün kuruyla 277 lira aşağı inerken yapılan 2,3 liralık indirim ekonomiye hiçbir katkısı olmayan bir göz boyama yöntemidir.
AKP iktidarının her zaman uyguladığı hileli yönlendirme tekniklerinden birisi olan zam üstüne zam yapıp, hiçbir işe yaramayacak kadarını geri alarak ekonomiyi rayına oturtuyormuş gibi gösterme çabası ortadadır.
Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere yeni yılla beraber ülke şartları yaşanabilir olmaktan çıkmıştır. Göstermelik indirimlerle değil geçim kaynaklarının adil bir şekilde dağıtılmasıyla ancak ekonomide yol alınabileceğini AKP iktidarı artık görmelidir.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda
-
2
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
3
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
4
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
5
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
6
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
7
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
8
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
9
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
10
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı

