Kuzeyin Oğlu Volkan Konak: Erken Vefatı Sanat Dünyasında Büyük Bir Boşluk Bıraktı
Karadeniz müziğinin en güçlü isimlerinden, milyonların sevdiği sanatçı “Kuzeyin Oğlu” Volkan Konak, yaşamı boyunca taşıdığı memleket sevgisi, güçlü sesi ve özgün yorumuyla Türkiye’nin kalbinde unutulmaz bir iz bıraktı.
- A
- A
- A
Karadeniz müziğinin en güçlü isimlerinden, milyonların sevdiği sanatçı “Kuzeyin Oğlu” Volkan Konak, yaşamı boyunca taşıdığı memleket sevgisi, güçlü sesi ve özgün yorumuyla Türkiye’nin kalbinde unutulmaz bir iz bıraktı.
27 Şubat 1967’de Trabzon Maçka’nın Yeşilyurt köyünde dünyaya gelen Konak, çocuk yaşlardan itibaren Karadeniz kültürünün içinde büyüdü. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda aldığı eğitimle müzik yolculuğunu profesyonel bir çizgiye taşıdı.
“Suların Horon Yeri”, “Maranda”, “Pedaliza”, “Mora” gibi albümleriyle yalnızca Karadeniz’de değil, tüm Türkiye’de gönüllere taht kuran Konak; sahnedeki samimiyeti, duruşu ve insanı derinden etkileyen yorumuyla müzik dünyasının en özel isimlerinden biri oldu.
Türkiye’yi derinden sarsan vefat haberi 31 Mart 2025’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa kentinde verdiği konserde geldi. Sahne sırasında fenalaşan Konak, geçirdiği kalp krizi sonucu 58 yaşında hayatını kaybetti.
Sanatçının mezarı Gazimağusa’dadır.
Volkan Konak, sesiyle, şarkılarıyla ve güçlü insanlığıyla bıraktığı mirasla yaşamaya devam edecek.
Karadeniz’in rüzgârı estiği sürece “Kuzeyin Oğlu”nun türküleri de dillerden düşmeyecek.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

