Kurban Yakalama Timi Teyakkuzda Olacak 

Yerel 5.07.2022 21:00:01 0
Kurban Yakalama Timi Teyakkuzda Olacak 

Bayburt Belediyesi Kurban Bayramı yaklaşırken Tarım Yerleşkesi Hayvan Satış Pazarı’nda bayram heyecanı yaşanıyor.  
Bayburt’taki tek kurbanlık satış yeri olan Bayburt Belediyesi Tarım Yerleşkesi Hayvan pazarındaki çalışmalar kapsamında Kurban Bayramı süresince hayvanların her türlü sağlık problemiyle ilgilenilecek. 5 Temmuz 2022 Salı günü kapılarını açan hayvan pazarı bayramın birinci gününe kadar açık olacak.  Hayvan Pazarı’nda ayrıca kantar hizmeti de verilecek. 


Kurban Yakalama Timi Teyakkuzda Olacak 
Bayramın birinci gününden itibaren verilecek bir diğer hizmet ise kaçan kurbanlıklar ile ilgili. Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kaçan hayvanlara uyuşturucu iğne ile müdahale edebilecek bir ekip oluşturuldu. Bu ekip dört gün boyunca kaçan kurbanlık hayvan ihbarlarını değerlendirecek.

   
Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu
Bayram öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde sürerken Kurban Komisyonu da bayramda alınacak önlemleri ve kurban kesim yerlerini açıkladı. Belirlenen kurban kesim yerleri şöyle: Bayburt Belediyesi’ne ait Kaleardı Mahallesi’nde ki mezbahane, Şingah Mahallesi Doğan Sokaktaki Boş Arazi (Yem Fabrikası Yanı), Köroğlu Çiftliği (İspir Yolu Üzeri), Salih Altun’a ait mandıra  ( Kayış Kıran Mevkii), Bayburt Belediyesi Tarım Yerleşkesi Hayvan Pazarı, Muradiye Yurdu( Esentepe Mahallesi), Hakan Keser’e ait hayvan çiftliği ( Kayış Kıran Mevki), Yaşar Küçük’e ait mandıra (Cezaevi Yolu Üzeri), Can- Bayrak Çiftliği (Çaykara Yolu Üzeri). Hanefi Sansu’ya ait Mandıra (Zahit Mahallesi Bolu Sokak Polis Okulu Karşısı), Kurban komisyonu tarafından belirlenen bu yerler dışında kesime izin verilmeyecek. 

 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Harşit Çayı’nda Su Samurları Kar Üzerinde Oynarken Görüntülendi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz