KTSO Başkanı Daltaban: “Asgari Ücret Tartışma Konusu Değil, Esas Sorun Enflasyon ve Faiz”

Türk ekonomisinde yıllardır çözülemeyen başlıklardan biri olan asgari ücret tartışmaları devam ederken, 2026 yılına yaklaşılırken gözler hükümetin yeni düzenlemesine çevrildi

Ekonomi 19.10.2025 16:21:29 0
KTSO Başkanı Daltaban: “Asgari Ücret Tartışma Konusu Değil, Esas Sorun Enflasyon ve Faiz”

Türk ekonomisinde yıllardır çözülemeyen başlıklardan biri olan asgari ücret tartışmaları devam ederken, 2026 yılına yaklaşılırken gözler hükümetin yeni düzenlemesine çevrildi. Gümüşhane’nin önde gelen iş dünyası temsilcilerinden Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Servet Daltaban, konuya dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“Asgari ücret iş dünyası açısından tartışma konusu değildir” diyen Daltaban, “Bu bir hükümet politikasıdır. Asgari ücreti belirleyen hükümettir, biz de buna uyarız” ifadelerini kullandı.

“Daha Büyük Sorun Enflasyon ve Faiz”

Ekonomideki temel meselenin ücret tartışmalarından ziyade yüksek faiz ve enflasyon olduğuna dikkat çeken Daltaban, “Bugün esas konuşmamız gereken konu asgari ücretten öte yüksek faiz ve enflasyondur. Enflasyon savaşta olan Ukrayna’da ve Rusya’da kaç, Türkiye’de kaçtır? Keza faiz oranlarına da bakalım. Kim bu ortamda, bu haldeyken gelip Gümüşhane’de yatırım yapar? Bizim daha büyük sorunlarımız var” dedi.

“Tersun Hepimizin Meselesi”

Ulaştırma yatırımları hakkında da konuşan Daltaban, “Gümüşhane’de devam eden Pekün Tüneli’nin bir, bir buçuk yıl içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. Tersun Tüneli için de şunu söyleyelim; bu konu sadece Şiran’ın meselesi olmamalıdır. Tersun hepimizin projesidir” şeklinde konuştu.

“Kelkit OSB İçin Yatırımcı Arayışı Başlayacak”

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarına da değinen Daltaban, “Yakında Türkiye turuna çıkacağız ve yatırımcıları davet edeceğiz. Onun öncesinde yer tahsisine de başlayacağız. OSB’yi önemsiyoruz ve bir an önce hayata geçmesi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ekonomi

Etin Kilogramı Dört Rakamı Gördü, Kıyma 800 TL’yi Aştı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz