Kemençeyi Dünyaya Tanıtıyoruz
Yirmi yılı aşkın süredir kemençe sanatını icra eden Paşa Ceylan, Karadeniz’in simgesi haline gelen kemençeyi yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da tanıtma gayretinde olduklarını söyledi
- A
- A
- A
Yirmi yılı aşkın süredir kemençe sanatını icra eden Paşa Ceylan, Karadeniz’in simgesi haline gelen kemençeyi yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da tanıtma gayretinde olduklarını söyledi.
Babası gibi kemençeye küçük yaşta ilgi duymaya başladığını belirten Ceylan, “Kemençe sesi bizim kimliğimizin bir parçası. Gümüşhane’nin kuzeyine doğru gittikçe bu sesin daha da güçlü yankılandığını görebilirsiniz” dedi.
Kemençenin yalnızca bir müzik aleti değil, kültürel bir miras olduğuna dikkat çeken Paşa Ceylan, “Bugün kemençe sesini duyan herkes, ister Karadenizli olsun ister olmasın, o ritme ayak uydurur. Türkiye’nin dört bir yanına gittiğimizde bu coşkuyu hissediyoruz. Gurbetçilerimiz içinse kemençe, memleket özlemini dindiren bir ses. Kemençeyi yaşatmak, onu unutturmamak bizim görevimiz. Biz bu sesi sadece Türkiye’ye değil, dünyaya duyurmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

