Kelkit Hayvan Pazarı’nda Besicilerden Dikkat Çeken Çıkış: “Yol Çamur, Alanlar Temizlenmeli”

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde her Cumartesi günü kurulan hayvan pazarında besiciler bazı aksaklıkları gündeme taşıdı

Yerel 14.02.2026 15:53:00 0
Kelkit Hayvan Pazarı’nda Besicilerden Dikkat Çeken Çıkış: “Yol Çamur, Alanlar Temizlenmeli”
  • A
  • A
  • A

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde her Cumartesi günü kurulan hayvan pazarında besiciler bazı aksaklıkları gündeme taşıdı. Pazarın müdavimlerinden Bayburtlu besiciler Bedri Torun ve Şener Okumuş ile Demirözü ve Şiran ilçelerine bağlı üreticiler, mevcut şartların iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Besiciler, hayvan pazarına ulaşımı sağlayan ara yolun çamur içinde olduğunu belirterek özellikle yağışlı havalarda ciddi sıkıntı yaşandığını ifade etti. Hayvanların bağlandığı alanların da daha düzenli ve temiz olması gerektiğini vurgulayan üreticiler, hijyen koşullarının hem alıcı hem satıcı açısından önem taşıdığına dikkat çekti.

“Daha hijyenik ve bakımlı bir hayvan pazarı herkesin yararına olur” diyen besiciler, pazarın fiziki şartlarının iyileştirilmesinin ticarete de olumlu yansıyacağını belirtti.

Öte yandan üreticiler, son dönemlerde pazardaki durgunluğun da dikkat çektiğini ifade etti. Alım gücündeki düşüş ve piyasa şartlarının satışları etkilediğini dile getiren besiciler, hem fiziki hem ekonomik anlamda destek beklediklerini söyledi.

Kelkit Hayvan Pazarı’nın bölge hayvancılığı açısından önemli bir merkez olduğunu belirten üreticiler, gerekli düzenlemelerin yapılması halinde pazarın daha canlı bir yapıya kavuşacağını düşünüyor.

 

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Yerel

Metrelerce Kar Kütlesi Arasında Yaylaya Ulaşmak: Gümüşhane Yaylasından Devasa Görüntüler

1

Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda

2

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

3

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

4

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

5

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”