Karadeniz’in Gözbebeği: Uzungöl – Çaykara’nın Saklı Cenneti

Karadeniz’in yeşiliyle mavisinin kucaklaştığı, doğanın bütün güzelliklerini cömertçe sunduğu bir yer: Uzungöl

Yerel 6.04.2025 07:15:21 0
Karadeniz’in Gözbebeği: Uzungöl – Çaykara’nın Saklı Cenneti

Karadeniz’in yeşiliyle mavisinin kucaklaştığı, doğanın bütün güzelliklerini cömertçe sunduğu bir yer: Uzungöl. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı olan bu doğa harikası, her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Gölün etrafını çevreleyen dağlar, ahşap mimarili evler, mis gibi çam havası ve yüzyıllardır süregelen Karadeniz kültürü, Uzungöl’ü sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda bir yaşam deneyimi haline getiriyor. Sabah sisleriyle uyanan göl, gün batımında bambaşka bir güzelliğe bürünüyor.

Uzungöl, sadece doğasıyla değil, aynı zamanda yöresel lezzetleri, el sanatları ve sıcak insanlarıyla da hafızalarda iz bırakıyor. Çaykara’nın bu incisi, Karadeniz’i yaşamak isteyen herkesin mutlaka görmesi gereken bir durak.

 


Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Harşit Çayı’nda Su Samurları Kar Üzerinde Oynarken Görüntülendi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz