Karadeniz’de Çalışma Zamanı: Toprak Uyanıyor, Umutlar Yeşeriyor

Karadeniz Bölgesi’nde baharın gelişiyle birlikte hareketlilik başladı. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlere göç veren Karadeniz insanı, 2025 yılı baharına umutla hazırlanıyor

Yerel 17.04.2025 13:47:54 0
Karadeniz’de Çalışma Zamanı: Toprak Uyanıyor, Umutlar Yeşeriyor

Karadeniz Bölgesi’nde baharın gelişiyle birlikte hareketlilik başladı. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlere göç veren Karadeniz insanı, 2025 yılı baharına umutla hazırlanıyor. Sert ve uzun geçen kış mevsiminin ardından bölge halkı, Eylül ayı sonuna kadar sürecek yoğun bir çalışma takviminin hazırlıklarını yapıyor.

Köylerinde kalmaya devam edenler ve memleket hasretiyle dönen gurbetçiler, tarlalarda ve bahçelerde hummalı bir çalışmaya başlıyor. Doğu Karadeniz’de çay sezonu kapıda; ardından fındık hasadıyla yoğun tempo devam edecek. Öte yandan bağ, bahçe ve tarlalarda temizlik, çapalama ve ekim faaliyetleri sürüyor.

Köylüler, bel, orak, girinti ve girebi gibi geleneksel tarım aletlerini yanından ayırmıyor. Toprakla olan bu kadim bağ yeniden kurulurken, Karadenizli yaza kadar değil, kışa kadar sürecek bu çalışmayla geleceğini hazırlıyor.

Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Harşit Çayı’nda Su Samurları Kar Üzerinde Oynarken Görüntülendi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz