Kan Bağışında Dünyada Üçüncüyüz: Türk Kızılay’dan Hayat Kurtaran Milyonlara Teşekkür
14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü, bu yıl 21. kez kutlanıyor. Ülkemizin kan ihtiyacının yaklaşık %90’ını karşılayan Türk Kızılay, 2023 yılında 2.3 milyon gönüllü kan bağışçısına ulaşarak dünya genelinde Çin ve Japonya’nın ardından üçüncü sıray
- A
- A
- A
14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü, bu yıl 21. kez kutlanıyor. Ülkemizin kan ihtiyacının yaklaşık %90’ını karşılayan Türk Kızılay, 2023 yılında 2.3 milyon gönüllü kan bağışçısına ulaşarak dünya genelinde Çin ve Japonya’nın ardından üçüncü sıraya yerleşti.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz yaptığı açıklamada, “Gönüllü kan bağışçılarımız, insanımızın taşıdığı merhametin ve dayanışma ruhunun en güzel örneğini sunuyor. Her bir bağış, üç hayata umut, ailelerine ise sevinç oluyor. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunarak bu umuda ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
Kızılay, “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası kapsamında 18 Bölge Kan Merkezi, 68 Kan Bağış Merkezi ve 300’den fazla mobil ve sabit ekiple hizmet veriyor. Türkiye genelinde her gün 1140 hastanenin ihtiyacını karşılayan Türk Kızılay, günlük ortalama 9 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

