İstanbul'da Ekmeğe Zam Sinyali

Yaşam 21.01.2023 21:00:01 0
İstanbul

İstanbul Fırıncılar Odası duyurdu! Şubatta zam gelebilir
Esnafın ekmek fiyatlarının artırılması talebine yönelik olarak İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, şubat ayında görüşmeler yapılacağını söyledi.
Elektrik, su, doğal gaz, akaryakıt ve işçilik gibi üretim maliyetini etkileyen zamların ardından fırıncı esnafı ekmek fiyatlarının artırılmasına yönelik talepte bulundu. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, bu konuyla ilgili görüşmelerin şubat ayında yapılacağını söyledi.

Çetin, İstanbul’da 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını, söz konusu ağırlıktaki ekmeğin maliyetinin tüm giderler dahil 4,5 ile 4,80 lira arasında olduğunu kaydetti. Çetin, kentte günde yaklaşık 20 milyon ekmek üretildiğine dikkati çekerek, esnafın yarısının maliyetleri karşılayamadığını, birçok fırında ayakta kalabilmek için alternatif ürünler satıldığını ifade etti.

 

Tele 1

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

“Sen Bilirsin” Diyen Kazandı: Değirmende Kavganın Yerini Huzur Aldı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz