İş İnsanı İmdat Mert'ten Çarpıcı Çağrı: "Göç, Gümüşhane'nin Kaderi Olmamalıdır!"

Gümüşhaneli iş insanı İmdat Mert, şehrin en büyük sorunlarından biri olan göç konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu

Gündem 10.03.2026 19:06:00 0
İş İnsanı İmdat Mert
  • A
  • A
  • A

Gümüşhaneli iş insanı İmdat Mert, şehrin en büyük sorunlarından biri olan göç konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. En çok göç veren köylerden Tamzı köyü nüfusuna kayıtlı olan Mert, göçün durdurulması gerektiğini vurgulayarak, "Göç, Gümüşhane'nin kaderi olmamalıdır" dedi.

Gümüşhane'de köylerin boşaldığını ve toprakların işlenmez hale geldiğini belirten İmdat Mert, bu gidişatın durdurulması için çağrıda bulundu. Mert, "Köyler boşaldı, toprak işlenmiyor, bu böyle gitmemelidir. Devletimiz de teşvik etmelidir. Üretime geçecek Gümüşhane tersine göçü tetikleyebilir" ifadelerini kullandı.

"Misyonunu Tamamlamış Gümüşhaneliler Geri Dönmeli"

İmdat Mert, Gümüşhane'de üretimin artmasıyla birlikte tersine göçün başlayabileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"İnsanımızın üretken olduğunu düşünüyorum, sadece inşaatla hayatımız geçmemelidir. Özellikle büyükşehirde misyonunu tamamlamış Gümüşhaneliler geriye dönüş konusunda daha istekli gibi görünüyor. Bu avantajı değerlendirmeliyiz."

Gümüşhane'nin kalkınması için üretimin şart olduğunu vurgulayan Mert, hem devlet teşviklerinin artırılması hem de Gümüşhanelilerin memleketlerine dönüş konusunda cesaretlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Gündem

İş İnsanı İmdat Mert'ten Çarpıcı Çağrı: "Göç, Gümüşhane'nin Kaderi Olmamalıdır!"

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz