Hep Birlik Beraberlik Diyoruz Ancak…

Gümüşhaneliler, 1980’li yıllardan itibaren sivil toplum faaliyetlerinde aktif olarak yer aldı.

Yaşam 29.10.2025 15:09:47 0
 Hep Birlik Beraberlik Diyoruz Ancak…

Gümüşhaneliler, 1980’li yıllardan itibaren sivil toplum faaliyetlerinde aktif olarak yer aldı.
İstanbul başta olmak üzere pek çok il, ilçe ve köy derneği kurularak memlekete ve hemşerilerine gurbetten destek verilmeye çalışıldı.

Ancak 2025 yılı sona ererken, otuz yılı aşkın süredir dile getirilen “birlik ve beraberlik” vurgusunun artık eski etkisini yitirdiği görülüyor. Sözler havada kalırken, bu birliktelik ruhunun günümüzde zayıfladığı yönünde değerlendirmeler dikkat çekiyor.

Bir genel federasyon, üç ilçe federasyonu ve son olarak yeni kurulan bir federasyonla birlikte Gümüşhane STK yapısında çok seslilik giderek belirginleşti. Ancak bu çok seslilik, ortak hedefte birleşememenin de bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Gümüşhaneliler, bugün hâlâ aynı soruyu sormaya devam ediyor:
“Bu çokluk bir güç mü, yoksa ayrılıkların ayak sesleri mi?”

Gelecek dönemde, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden nasıl tesis edileceği belirsizliğini koruyor. Üstelik bazı çevrelere göre zaman ilerledikçe yeni oluşumların ortaya çıkıp çıkmayacağı da merak konusu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

Onları Yalnız Bırakmayın: Bereketli Toprakların Helal Alınteri Pazarda

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz