Hayvancılığa Şap Darbesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hızla yayılan şap hastalığı, Gümüşhane’de de kısmi olarak görülmeye başlandı

Ekonomi 19.08.2025 10:13:31 0
 Hayvancılığa Şap Darbesi
  • A
  • A
  • A

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hızla yayılan şap hastalığı, Gümüşhane’de de kısmi olarak görülmeye başlandı. Kentte hayvancılıkla uğraşan üreticiler, hastalığın etkilerinin kısa sürede büyük ekonomik kayıplara yol açabileceği endişesini yaşıyor.

Edinilen bilgilere göre, damızlık hayvan üretim sürecinin en az altı ay uzaması, et ve süt üretiminde ise ciddi düşüş yaşanması bekleniyor. Bu durum, özellikle hayvancılıkla geçinen ailelerin bütçelerini daha da zorlayacak.

Uzmanlar, yaz boyunca artan vakaların önüne geçilememesi ve alınan önlemlerin yetersizliği nedeniyle hayvancılık sektöründe daha büyük kayıpların yaşanabileceğini dile getiriyor.

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Ekonomi

Gümüşhane'nin En Büyük Sorunu Ne? Vatandaş Yasin Kızak Yanıtladı: Kiralar Çok Yüksek

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz