Havaalanı Deyip Geçmeyin: Gümüşhane’de Sessiz Devrim Başlıyor

Gümüşhane–Bayburt Havalimanı’nın ağustos ayında hizmete açılmasıyla birlikte şehir için yeni bir dönem başlıyor

Yerel 8.02.2026 17:58:00 0
Havaalanı Deyip Geçmeyin: Gümüşhane’de Sessiz Devrim Başlıyor
  • A
  • A
  • A

Gümüşhane–Bayburt Havalimanı’nın ağustos ayında hizmete açılmasıyla birlikte şehir için yeni bir dönem başlıyor. Yıllardır beklenen bu büyük yatırımın, yalnızca ulaşımı değil Gümüşhane’nin ekonomik ve sosyal yapısını da kökten değiştirmesi bekleniyor.

Gümüşhane’nin hayalini kurduğu havalimanı, sadece ilçe bazında değil çevre iller tarafından da yakından takip ediliyor. Özellikle Köse ilçesinde bu değişime ayak uyduracak bir dönüşüm sürecinin başladığı görülüyor. Uzmanlar, havalimanının açılmasıyla birlikte ilçede yapılaşmanın öngörülenden çok daha hızlı gelişeceğini ifade ediyor.

TOKİ konutlarıyla başlayan şehirleşme süreci dikkat çekiyor. Ösede teslim edilen TOKİ konutlarının ardından 94 adet yeni TOKİ konutunun daha yapımına başlanması planlanıyor. Havalimanının ulaşımı hızlandırmasıyla birlikte Köse ve çevresinde şehirleşmenin bu çerçevede genişlemesi bekleniyor.

Havalimanı, yalnızca yolcu taşımacılığı açısından değil, tarım ve hayvancılık ürünlerinin pazarlanması açısından da önemli bir fırsat sunacak. Gümüşhane’den çıkacak tarımsal ve hayvansal ürünlerin daha hızlı ve ekonomik şekilde pazara ulaştırılması, şehir adına önemli bir kalkınma hamlesi olarak değerlendiriliyor. Kelkit ve Şiran OSB’lerinin güçlenmesi, havalimanının stratejik önemini daha da artıracak.

Yatırım teşviklerinde 6. Bölge kapsamında yer alan Gümüşhane için havalimanı, iş dünyasının da dikkatini çekebilir. Ulaşım imkânlarının artmasıyla birlikte yatırımcıların şehre ilgisinin artabileceği belirtiliyor.

Havalimanının turizm açısından da özellikle iç turizme ciddi katkı sağlaması bekleniyor. Uzun yıllardır kaderiyle baş başa kalan Gümüşhane, bu yatırımla birlikte talihini değiştirebilecek önemli bir fırsat yakalamış görünüyor.

 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Giresun–Trabzon Hattında Durak Krizi: Gümüşhane’de Neden Bir Şey Değişmedi?

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz