Gümüşhaneli Vatandaş Tercihini Yaptı: Market Değil Semt Pazarı

Türkiye’nin derinleşen ekonomik kriz süreci, vatandaşların günlük yaşam tercihlerini de doğrudan etkilemeye devam ediyor

Ekonomi 22.10.2025 10:38:01 0
Gümüşhaneli Vatandaş Tercihini Yaptı: Market Değil Semt Pazarı
  • A
  • A
  • A

Türkiye’nin derinleşen ekonomik kriz süreci, vatandaşların günlük yaşam tercihlerini de doğrudan etkilemeye devam ediyor.
Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlar, artan fiyatlar ve azalan alım gücü nedeniyle marketlerden ziyade semt pazarlarını tercih etmeye başladı.

Ekonomik yükün en fazla hissedildiği kesim olan orta gelirli vatandaş, temel gıda ve mutfak ürünlerine ulaşmakta zorlanırken, semt pazarları adeta bir “ekonomik can simidi” haline geldi.

Vatandaşlar, pazarlarda ürünlerin hem daha uygun fiyatlı hem de daha taze olduğunu ifade ederken, marketlerdeki yüksek fiyat etiketlerinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtiyor.
Birçok Gümüşhaneli, “Artık her şey lüks oldu, pazara gidip ne varsa ona göre alışveriş yapıyoruz” diyerek yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Ekonomik şartların zorluklarına rağmen, semt pazarlarında satıcıların da durumdan memnun olmadığı gözleniyor. Pazarcılar, ürün maliyetlerinin her geçen gün arttığını, buna rağmen vatandaşın alım gücünün giderek düştüğünü ifade ediyor.

Gümüşhaneliler, hem bütçelerini korumak hem de doğal ürünlere daha uygun fiyatlarla ulaşmak için pazarlara yönelmeye devam ediyor.

 

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Ekonomi

Gümüşhane'nin En Büyük Sorunu Ne? Vatandaş Yasin Kızak Yanıtladı: Kiralar Çok Yüksek

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz