Gümüşhaneli Kadınlar El Emeğiyle Geleceğe Yürüyor

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Trabzon Gümüşhaneliler Derneği’nin başvurusu kabul edildi

Yerel 6.05.2025 14:51:04 0
Gümüşhaneli Kadınlar El Emeğiyle Geleceğe Yürüyor

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Trabzon Gümüşhaneliler Derneği’nin başvurusu kabul edildi. “Trabzon’dan Gümüşhane’ye Kadın İş Birliği, El Emeği Göz Nuru” başlıklı proje, kadınlara hem mesleki eğitim hem de kültürel gelişim fırsatı sundu.

Proje koordinatörü Çiğdem Yılmaz öncülüğünde Mardin’e düzenlenen teknik geziye 15 kadın kursiyer ve 4 dernek yöneticisi katıldı. Şanlıurfa, Midyat, Hasankeyf ve Diyarbakır gibi illeri kapsayan ziyaretlerde, gümüş işlemeciliği ve telkâri sanatı yerinde incelendi.

Kadınlara telkâri ve takı tasarımı gibi el sanatları öğretilirken, kursiyerlerin özgüvenlerinin artırılması, sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve ekonomik hayata katılımları hedefleniyor. Proje kapsamında verilen seminerlerle de kişisel gelişim destekleniyor. Üretilen ürünlere olan yoğun ilgi ise şimdiden kadınların gelir elde etmesini sağladı.

Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com


 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Süleymaniye: Gümüşhane’de Birlikte Yaşam Kültürünün Tarihi Merkezi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz