Gümüşhane’de Üreticiye 226 Bin 208 Sebze Fidesi Desteği

Gümüşhane’de sebze üretimini artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıldı

Yerel 14.05.2025 07:00:17 0
Gümüşhane’de Üreticiye 226 Bin 208 Sebze Fidesi Desteği

Gümüşhane’de sebze üretimini artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli 226 bin 208 adet fide dağıtıldı.

Projeye Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü destek verirken, fide dağıtım programına Vali Yardımcısı Bahar Kaya da katıldı. Projenin hem kırsal kalkınmaya hem de küçük aile işletmelerine önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.

İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, projeyle Gümüşhane genelinde 90 dekarlık alanda domates, biber ve hıyar üretimi yapılmasının hedeflendiğini, 300 ton hıyar, 700 ton domates ve 90 ton biber üretimi beklendiğini ifade etti. Projenin toplam bütçesi 2 milyon TL olarak açıklandı.

Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com


 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Harşit Çayı’nda Su Samurları Kar Üzerinde Oynarken Görüntülendi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz