Gümüşhane’de Arama ve Kurtarma Alanında Akreditasyon Hamlesi

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü öncülüğünde arama-kurtarma alanında akredite ekiplerin oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar ivme kazandı

Yaşam 15.04.2025 15:01:34 0
Gümüşhane’de Arama ve Kurtarma Alanında Akreditasyon Hamlesi

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü öncülüğünde arama-kurtarma alanında akredite ekiplerin oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar ivme kazandı. Şu ana kadar bu alanda akredite sivil toplum kuruluşuna sahip olmayan Gümüşhane’de, eksikliğin giderilmesi için somut adımlar atılıyor.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki MEB AKUB ekibine yönelik olarak “Enkazda Arama ve Kurtarma Temel Eğitimi” düzenlendi. Planlanan 70 kişilik ekipten 20’si, beş gün süren eğitimi başarıyla tamamladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hayati Kaya yaptığı açıklamada, “Gümüşhane’yi, arama kurtarma konusunda akredite ekibi olmayan 13 ilden biri olmaktan çıkaracağız” dedi. Kaya ayrıca eğitime katılan personele gösterdikleri özveri için teşekkür etti.

Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

“Sen Bilirsin” Diyen Kazandı: Değirmende Kavganın Yerini Huzur Aldı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz