Gümüşhane, Ekonomik Sıkıntılarla Ramazan'a Hazırlanıyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala, Gümüşhane bu yılı da derin ekonomik sıkıntıların gölgesinde karşılamaya hazırlanıyor

Ekonomi 6.02.2026 16:18:00 0
Gümüşhane, Ekonomik Sıkıntılarla Ramazan
  • A
  • A
  • A

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala, Gümüşhane bu yılı da derin ekonomik sıkıntıların gölgesinde karşılamaya hazırlanıyor. Artan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve alım gücündeki düşüş, hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Şehirdeki "pahalı şehir" tartışmaları bir türlü çözüme kavuşmazken, esnaf iş yapamamaktan şikayetçi. Fiyat etiketlerindeki yüksek rakamlar, vatandaşları esnaftan uzaklaştırırken, alışveriş alışkanlıklarını da değiştiriyor. Özellikle temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları dikkat çekiyor.

Et ve kıyma fiyatları vatandaşın erişimine zorluk çıkarırken, ekmeğe gelen zamlar da bütçeleri daha fazla zorlamaya başladı. "Tencere artık zor kaynıyor" diyen Gümüşhaneliler, artan vergi yükü ve önlenemeyen hayat pahalılığı nedeniyle Ramazan öncesi endişeli.

Eskiden Ramazan hazırlıklarının coşkuyla yapıldığı evlerde, yufka, çörek ve böreklerle donatılan sofraların bereketi şimdilerde yerini ekonomik kaygılara bırakmış durumda. Kasaba gidilip ihtiyaç kadar et alınan, paylaşmanın ön planda olduğu o geleneksel Ramazan tablosunun bugün tekrarı oldukça zor görünüyor.
 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ekonomi

Bütçelere Yeni Darbe: Gümüşhane'de Pide ve Ekmek Fiyatları Zamlandı!

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz