Gübre Fiyatları Yine Çiftçinin Cebini Yakacak: Yeni Sezon Öncesi Zam Kapıda

Gümüşhane’de tarımla geçimini sağlayan çiftçiler, 2026 üretim sezonuna yine yüksek maliyet baskısıyla girmeye hazırlanıyor

Yaşam 11.01.2026 15:29:15 0
Gübre Fiyatları Yine Çiftçinin Cebini Yakacak: Yeni Sezon Öncesi Zam Kapıda

Gümüşhane’de tarımla geçimini sağlayan çiftçiler, 2026 üretim sezonuna yine yüksek maliyet baskısıyla girmeye hazırlanıyor. Gübre fiyatlarında yeni sezon öncesi beklenen artış, üreticinin hesaplarını bir kez daha altüst etti.

Edinilen bilgilere göre 2025 sezonunda kullanılan temel gübre fiyatları şu şekilde oluşmuştu:
DAP gübre 1800 TL,
Üre gübre 1400 TL,
26 Azot gübre 750 TL,
21 gübre ise 550 TL
’den satılmıştı.

Yeni sezon öncesinde bu fiyatların en az yüzde 10, bazı değerlendirmelere göre ise yüzde 20’ye varan oranlarda artış göstereceği ifade ediliyor. Artan girdi maliyetleri, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticiler açısından endişe yaratıyor.

Mazot fiyatlarındaki artışın yanı sıra ilaç ve tohum maliyetlerinin de yükselmesi, tarımsal üretimi daha da zorlaştırıyor. Çiftçiler, gübre kullanımından tasarruf etmek zorunda kalabileceklerini, bunun da verim kaybı anlamına geldiğini dile getiriyor.

Üreticiler, artan maliyetler karşısında destekleme politikalarının yetersiz kaldığını belirterek, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için acil önlem alınması gerektiğini vurguluyor.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

Başkan Özdemir’den Kar Mesaisindeki Belediye Personeline Teşekkür

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz