EYT Meclise Geliyor

Özel-Haber 2.01.2023 21:00:01 0
EYT Meclise Geliyor

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM gündemine getirileceği kaydedildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AKP grubuna gönderdi. TBMM’de, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlandı.

Taslak metnin bugün yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine başka düzenlemelerin de ekleneceği ve ‘torba teklif’ olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtildi.


EYT ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS’E GELİYOR
Öte yandan, AKP grup yönetiminden milletvekillerine yapılan duyuruda, “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili kanun teklifi grup başkanlığımızda imzaya açılmıştır. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler” denildi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin de ayrı bir teklif olarak önümüzdeki hafta Meclis gündemine getirileceği kaydedildi.

 

Tele 1

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Özel-Haber

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak: Erken Vefatı Sanat Dünyasında Büyük Bir Boşluk Bıraktı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz