Eynesil'de Eğitim Hamlesi: 50 Milyonluk Dev Okul Yüzde 25'te, Deprem Yönetmeliğiyle Yükseliyor

Giresun’un Eynesil ilçesinde, geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Mustafa Yüksel İlkokulu’nun yerine yapılan yeni okul binasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Karadeniz Haberleri 12.02.2026 13:54:00 0
Eynesil
  • A
  • A
  • A

Giresun’un Eynesil ilçesinde, geçtiğimiz yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Mustafa Yüksel İlkokulu’nun yerine yapılan yeni okul binasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Giresun İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 25 seviyesine ulaşırken, modern eğitim yuvasının 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor .

Deprem yönetmeliğine tam uyumlu olarak inşa edilen 4 katlı okul binası, 630 metrekare kapalı alana ve 12 dersliğe sahip olacak. KDV hariç 50 milyon liralık dev bir yatırım bedeliyle yükselen okul, tamamlandığında öğrencilere nitelikli ve güvenli bir eğitim ortamı sunacak.

AK Parti Eynesil İlçe Başkanı Karaman Halil Köse, daha önce yaptığı açıklamada yeni okulun ilçe eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Yeni okulumuz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminde önemli bir kazanım olacak. Eğitime yapılan her yatırım, yarınlara yapılan en değerli katkıdır” ifadelerini kullanmıştı .

Yetkililer, projenin en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açılmasının hedeflendiğini belirtirken, yeni okul binasının ilçedeki eğitim altyapısını önemli ölçüde güçlendirmesi ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.
 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Karadeniz Haberleri

Eynesil'de Eğitim Hamlesi: 50 Milyonluk Dev Okul Yüzde 25'te, Deprem Yönetmeliğiyle Yükseliyor

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz