Et Meselesi Ot Meselesidir: Yeni Zelanda’da Koyunlar İnsanlardan Fazla

Yaklaşık 5 milyon nüfusuyla Yeni Zelanda, şaşırtıcı bir şekilde 37 milyon koyuna ev sahipliği yapıyor

Dünya 3.09.2025 15:14:14 0
Et Meselesi Ot Meselesidir: Yeni Zelanda’da Koyunlar İnsanlardan Fazla

Yaklaşık 5 milyon nüfusuyla Yeni Zelanda, şaşırtıcı bir şekilde 37 milyon koyuna ev sahipliği yapıyor. Bu da kişi başına neredeyse sekiz koyun düşmesi anlamına geliyor.

Koyun yetiştiriciliği uzun yıllardır ülke ekonomisinin en önemli dayanaklarından biri olurken, yüksek kaliteli yün ve et ihracatıyla küresel pazarda güçlü bir konuma sahiptir. Ancak mesele sadece ekonomi değil; koyunlar, kırsal yaşamın bir sembolü ve ülkenin kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.

İnsan ve koyun arasındaki bu sıra dışı denge, Yeni Zelanda’yı dünya et ve yün üretiminde önde gelen ülkelerden biri haline getirmiştir.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Dünya

İran: Varlık İçinde Yokluk Çeken Ülke

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz