Ekonomik Darboğazın Gümüşhane Göstergesi: En Büyük Banknotla Sadece 250 Gram Pestil Köme!

Gümüşhane Ramazan Bayramı'nı kutluyor

Ekonomi 21.03.2026 18:44:00 0
Ekonomik Darboğazın Gümüşhane Göstergesi: En Büyük Banknotla Sadece 250 Gram Pestil Köme!
  • A
  • A
  • A

Gümüşhane Ramazan Bayramı'nı kutluyor. Bu Ramazan Bayramı'nda da Gümüşhaneliler pestil ve kömeyi ikramlarından eksik etmediler. Ancak bu yıl bayram sofralarının vazgeçilmezi pestil köme, enflasyonun acı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Pestil Köme de Enflasyondan Nasibini Aldı

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en yüksek banknotu 200 TL. Bir kilogram pestil köme ise tam 800 TL. Gümüşhaneli anlaşılacağı üzere, en büyük banknotla yalnızca 250 gram pestil köme alabilecek.

Yani bir bayram ziyaretinde ikram edilen pestil köme, artık lüks bir tüketim maddesi haline geldi. Eskiden kilosu 50-60 TL olan pestil köme, şimdi 800 TL’ye dayandı. Bir kilo pestil köme alabilmek için dört adet en büyük banknot gerekiyor.

Tablo, Yaşam Zorluğunu Gözler Önüne Seriyor

Bu tablo, ekonomik zorluklarla uğraşan şehirdeki insanın yaşam zorluğuna dikkat çekmesi açısından en dikkat çekici örnek oluyor. Gümüşhane'nin sembol lezzeti pestil köme, artık ulaşılması zor bir lüks haline geldi. En büyük banknotla alınabilen 250 gramlık pestil köme, enflasyonun geldiği noktayı rakamlarla gösteriyor.

 

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Ekonomi

Ekonomik Darboğazın Gümüşhane Göstergesi: En Büyük Banknotla Sadece 250 Gram Pestil Köme!

1

Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda

2

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

3

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

4

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

5

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”