1995 2001 Krizlerinde Bu Duruma Düşmemiştir

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakan açıklamalarına kilitlendi.
İsveç’te İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e dönük eylemlerin ardından Erdoğan’ın bu ülkeye sert tepkisi Litvanya’da toplanan NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet yetkililerinin buluşacağı önemli toplantı öncesi nasıl yankı bulacağı ise merak konusu olmuştu.
ABD Başkanı Joe Bıden ile görüşmesi sonrasında Erdoğan İsveç’e NATO üyeliği için yeşil ışık yakarken ABD’nin en saygın gazetelerinden Walt Street Journall karardaki etkin nedeni hatırlattı.
TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan gazetenin o yorumuna sosyal medya hesabından yer verirken; ‘Wall Street Journal: “Erdoğan Wagner’in isyan girişiminde Putin’i zayıf gördü... Kötüye giden ekonomiye destek bulmak için ABD ve Batılı müttefikleriyle ilişkisini güçlendirmeye çalışıyor. Türkiye’nin ümitsizce dövize ihtiyacı var."
1995, 2001 krizlerinde bu duruma düşmemiştir.’ yorumu dikkat çekti.