Doğu Karadeniz Su Ürünleri İhracatında Rekor Kırdı
Doğu Karadeniz, 2024 yılında su ürünleri ihracatında tarihi bir başarıya imza attı
- A
- A
- A
Doğu Karadeniz, 2024 yılında su ürünleri ihracatında tarihi bir başarıya imza attı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, bölgeden yapılan ihracat yüzde 22 artışla 216 milyon 623 bin 394 dolara ulaştı. Bu başarı, uluslararası pazarda Doğu Karadeniz’in önemini bir kez daha ortaya koydu.
Trabzon’a Özel Sanayi Bölgesi Çağrısı
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, su ürünleri sektörünün sürdürülebilir büyümesi için Trabzon’da bir Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerektiğini vurguladı. Gürdoğan, “Trabzon Havalimanı yerleşkesindeki atıl PTT binası soğuk hava deposuna dönüştürülmeli. Bu adımlar atılmazsa bölgenin potansiyeli yeterince değerlendirilemeyebilir,” dedi.
Rusya İlk Sırada
Rusya, bölgenin su ürünleri ihracatında lider konumda bulunuyor. Geçen yıl Rusya’ya yapılan ihracat miktar bazında yüzde 14, değer bazında ise yüzde 23 artarak 147 milyon 598 bin 317 dolara ulaştı. Vietnam ve Belarus, en fazla ihracat yapılan diğer ülkeler arasında yer aldı.
Gündoğumu
www.gundogumu.com
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda
-
2
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
3
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
4
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
5
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
6
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
7
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
8
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
9
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
10
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı

