CHP’li Gürer: ÇKS’si Olmayan Çiftçinin de Zararları Karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ile Ziraidon Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, nisan ayında 65 ilde yaşanan don felaketinin 34 ilde ciddi hasara yol açtığını belirtti

Siyaset 28.09.2025 09:47:55 0
CHP’li Gürer: ÇKS’si Olmayan Çiftçinin de Zararları Karşılanmalı
  • A
  • A
  • A

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ile Ziraidon Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, nisan ayında 65 ilde yaşanan don felaketinin 34 ilde ciddi hasara yol açtığını belirtti. Gürer, elma, kiraz, üzüm, fındık ve kayısı gibi ürünlerde ağır kayıplar yaşandığını vurguladı.

ÇKS’si olmayan çiftçilerin de zarar gördüğünü söyleyen Gürer, “Bu çiftçilerimizin de bahçesi, ağacı, üretimi var. Sigortası olmayan üretici de üretim için ilaç, gübre alıyor. Fakat zararla karşı karşıya kaldığında destek alamıyor. ÇKS olsun olmasın tüm çiftçilerimizin zararları mutlaka karşılanmalıdır” dedi.

Gürer, borçların en az üç yıl ertelenmesi, faizlerin silinmesi, ek kredi verilmesi, icraların durdurulması ve TARSİM’in yeniden yapılandırılması gerektiğini de dile getirdi. Meyve fiyatlarındaki artışın da don felaketinin etkisi olduğunu söyleyen Gürer, tarımın doğru yönetilmesinin ülke geleceği için önem taşıdığını ifade etti.

Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Siyaset

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 13 Mart Cuma Günü Gümüşhane'ye Geliyor! İşte Programın Detayları

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz