Çayın Yanında Bir Bardak Süt: Kelkit'te Gelenek Oldu

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine yolunuz düştüğünde bir çay ocağına veya kıraathaneye oturduğunuzda, sipariş listenizde alışılmışın dışında bir içecekle karşılaşabilirsiniz

Yerel 19.02.2026 09:17:00 0
Çayın Yanında Bir Bardak Süt: Kelkit
  • A
  • A
  • A

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine yolunuz düştüğünde bir çay ocağına veya kıraathaneye oturduğunuzda, sipariş listenizde alışılmışın dışında bir içecekle karşılaşabilirsiniz: Süt. İlçede sonbaharla birlikte başlayan süt ikramı geleneği, yaz aylarına kadar devam ediyor.

Kelkit'teki ocak ve kıraathane sahipleri, köylerden getirilen taze sütleri satın alarak müşterilerine sunuyor. Talep üzerine bardaklarla servis edilen süt, özellikle sağlıklı beslenmeye önem veren vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Kelkitliler ve ilçeye gelen misafirler de bu içeceğe kayıtsız kalmıyor, çayın yanında bir bardak süt içmeyi ihmal etmiyor.

Bilindiği üzere ocak ve kıraathanelerde ilk talep genellikle çay oluyor. Ancak Kelkit'te bu durum biraz farklı işliyor. Müşteriler, çayın yanı sıra süt de sipariş ederek hem sağlıklı bir içecek tüketiyor hem de yöresel bir geleneği yaşatıyor.

Kelkit ilçesindeki bu örnek ikram geleneği, diğer ilçelerde bulunmuyor. Süt tüketimini özendiren bu uygulama, hem esnafa hem de üreticilere katkı sağlıyor. Köylerden toplanan sütler, ocak ve kıraathane sahipleri aracılığıyla tüketiciyle buluşuyor.
 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı Açılıyor Ama Herkes Tercih Etmeyecek

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz