Çanakkale’de Keskin Nişancı Türk Kadınları

Çanakkale Savaşı’nın en zorlu günlerinde kadın kahramanların da cephede yer aldığına dair dikkat çekici belgeler ortaya çıkıyor

Yaşam 24.08.2025 06:57:38 0
Çanakkale’de Keskin Nişancı Türk Kadınları

Çanakkale Savaşı’nın en zorlu günlerinde kadın kahramanların da cephede yer aldığına dair dikkat çekici belgeler ortaya çıkıyor.

Avustralyalı er J. C. Davies, 18 Mayıs 1915’te annesine yazdığı mektupta, “Keskin nişancı bir Türk kızı, gizlendiği yerden gün boyu ateş etti. Birçok askerimizi vurdu. Akşamüstü vurulduğunda, buna rağmen üzüldüm.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Times gazetesinde yayımlanan bir haberde, İngiliz askerinin, “Bir Türk kadın savaşçısı saklandığı evden teslim olmayı reddetti. Ele geçirildiğinde yanında annesi ve çocuğu vardı. Üzerinde 16 askerimizin künyesi bulunmuştu.” sözlerine yer verildi.

Bu anlatılar, Çanakkale’de kadınların da vatan savunmasında aktif bir rol üstlendiğini, göğüs göğüse verilen mücadelenin yalnızca askerlerle sınırlı kalmadığını gözler önüne seriyor.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yaşam

“Sen Bilirsin” Diyen Kazandı: Değirmende Kavganın Yerini Huzur Aldı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz