Buğday Krizi

Yerel 16.07.2022 21:00:01 0
Buğday Krizi
  • A
  • A
  • A

Rusya -  Ukrayna Savaşı ile ortaya çıkan buğday krizi sıcaklığını korurken tarımın üssü Gümüşhane’den üzücü haberler geldi.
Edinilen bilgiye göre çok sayıda ailenin tarımla uğraştığı Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde buğday tarlaları beklenen verimi karşılayamayacak.


Buğday ekimi ile uğrasan çiftçiler girdi maliyetleri yüzünden istenilen hasadın alınamayacağı yönünde görüş bildirdiler.


2500 tonluk üretimin kendileri açısından makul bir seviye olarak görüldüğünü ifade eden çiftçiler ‘Bu rakam sezon itibarıyla 1000 ton olarak revize edilirse ne ala baktığımızda mevsim öncesi yapılamayan gerekli ekim, dikim ve karşılanamayan diğer ihtiyaçların sonucu olarak bugünkü manzara ile karşı karşıya geldik’ ifadelerini kullandılar.


GÜBRE YOK
Mevcut üretim miktarındaki azlığı taban gübresinin yeterince atılmamasına bağlayan çiftçiler, ‘Azot gübresi böylesine bir hamle yapılmadan kullanılsa bile ne olur? Ne kabuk verir nede başak’’ diye konuştular.


Ülke coğrafyasının en verimli topraklarına sahip Kelkit Ovasından yükselen bu değerlendirme ileriki günlerde neler gösterir bilinmez ama yüzlerce ailenin geçim kaynağı alan buğdaydaki düşük verim şimdiden kara kara düşündürmeye başladı bile.

 

Anahtar Kelimeler:
Yorum

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
Yerel

Bekle Kar Altında Kalan Buğday Tanesi: Gümüşhane’nin Bereketli Ovaları Göz Kamaştırıyor

1

Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda

2

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

3

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

4

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

5

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”