Birleşik Kamu İş Yükselen Konut ve Kira Fiyatlarını Eleştirdi
- A
- A
- A
Birleşik Kamu - İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, yüksek kur ve enflasyon artışıyla birlikte bel bükmeye devam eden konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Genel Başkan Mehmet Balık, şunları söyledi:
Kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber milyonlarca yurttaş kiralık konut aramaktadır. Ekonomik krizle beraber artan fahiş kira artışları sebebi ile barınma ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.
Özellikle büyük şehirlerde kira fiyatları asgari ücretin üzerine çıkmıştır. Yeni göreve başlayan kamu çalışanları, büyük şehirlerde görevlendirilen çalışanlar, üniversite öğrencileri yüksek kira fiyatları sebebi ile ev bulmakta zorlanmakta ve birçoğu tarikat yurtlarına mahkûm edilmektedir.
Ailesi ile birlikte görevini icra etmeye çalışan emekçilerin büyükşehirlerde geçinmesine imkân olmadığı gibi tek başına yaşayanlar tanımadıkları insanlarla ortak ev tutmak zorunda kalmaktadır.
İki kişilik kamu çalışanı bir ailende kazanılan bir maaşın yarısından fazlası kira gideri olarak ayrılmaktadır. Geri kalan maaş, artan gıda fiyatları ve yaşam maliyetlerine yetmemektedir.
Kamu çalışanları aldıkları maaşlar ayın yarısı gelmeden bitmekte, bir sonraki maaş gününe kadar kredi kartlarına ve banka kredilerine mecbur kalmaktadır. Yıllarını devlete hizmet vermek için harcayan kamu emekçileri yoksulluk sınırının yarısı kadar maaşlara mahkûm edilmesi vefasızlık örneğidir.
AKP iktidarının konut fiyatlarındaki artışı önleyemediği gibi maaşları enflasyona ezdirerek her geçen gün alım gücünü yok etmektedir.
Bakan Kurum’un kira fiyatları hız kesmeden düşmeye devam edecek müjdesi AKP iktidarının alışkanlık haline getirdiği içi boş müjdeler gibi hiçbir karşılığı olmayacaktır.
AKP iktidarının büyükşehirlerde çalışan her kamu emekçisine kira yardımı adı altında ek ödeme yapması ve tüm kamu çalışanları maaşlarına aylık enflasyon oranında zam yapması gerekmektedir.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda
-
2
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
3
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
4
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
5
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
6
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
7
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
8
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
9
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
10
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı

