Bir Asırlık Vefa ve Vatan Hikâyesi: Baba Yemen’de, Oğul Kafkaslarda
Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yaşanmış, yürek burkan ama aynı zamanda destansı bir gerçek hayat hikayesi, vatan uğruna verilen mücadelenin ve aile bağlarının gücünü gözler önüne seriyor
- A
- A
- A
Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yaşanmış, yürek burkan ama aynı zamanda destansı bir gerçek hayat hikayesi, vatan uğruna verilen mücadelenin ve aile bağlarının gücünü gözler önüne seriyor. Birinci Dünya Savaşı’nda oğlunu ellerine kına yakarak cepheye gönderen Hacı Süleyman Kesler, yıllar sonra vatanı için Yemen cephesinde savaşmak üzere gönüllü oldu.
Yemen’de düşmana esir düştü, Arap bir ailenin evinde üç ay saklandı, çocuklara duyduğu minneti kendi çocuklarına verdikleri isimlerle ölümsüzleştirdi. Oğlu Ali ise Kafkaslar’da “ya istiklal ya ölüm” diyerek düşmanla cenk etti, şehit haberlerinin arasında hayatta kalıp geri döndü.
Hacı Süleyman Kesler’in ölümünden sonra dirilişi, mezarlıkta yeniden hayata dönmesi ve ardından 15 yıl daha yaşaması ise hafızalardan silinmeyen bir mucize olarak anılmaya devam ediyor.
Gündoğumu Gazetesi
www.gundogumu.com
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

