Bakan Uraloğlu: Gümüşhane-Bayburt Havalimanı 2026’da Açılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi
- A
- A
- A
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.
Altyapının tamamen bittiğini ve üst yapının %10 oranında tamamlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “2026 yılı içerisinde havalimanını tamamlayarak uçuşları başlatmayı hedefliyoruz” dedi.
3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde pisti, 17 bin metrekare terminal binası ile yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek kapasitedeki havalimanında çalışmaların hızla sürdüğünü aktaran Uraloğlu, bağlantı yolları ve tünel projelerine de değindi.
Köse Dağı ve Kop Tüneli başta olmak üzere bölgedeki ulaştırma yatırımlarına dikkat çeken Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. 2027’ye kadar Kop Tüneli’ni de tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

