Gümüşhane'de Çiftçiyi Zorlu Sezon Bekliyor: İlaç, Tohum, Mazot, Gübre Fiyatları Uçtu

Gümüşhane'de tarım sezonuna az bir süre kala çiftçileri zorlu günler bekliyor

Yerel 23.02.2026 07:21:00 0
Gümüşhane
  • A
  • A
  • A

Gümüşhane'de tarım sezonuna az bir süre kala çiftçileri zorlu günler bekliyor. Mart ayı sonunda toprağın uyanışı ile birlikte üreticiler yeniden kolları sıvayacak ancak girdi maliyetlerindeki baş döndüren artışlar yüzleri kara kara düşündürüyor.

Çiftçiler, fasulyeden yem bitkisine kadar her ürüne ayrı bir özen gösterirken, ilaç, tohum, gübre ve mazot gibi temel girdilerdeki fiyat artışları nedeniyle oldukça zorlanacak. Maliyetler tablosuna bakıldığında en fazla yükselişin gübre ve ilaçta olduğu ifade ediliyor.

Gümüşhaneli toprak emekçileri, her ürettiğinin kaliteli olmasına dikkat ederken, artan maliyetler karşısında ne yapacaklarını düşünüyor. Üreticiler, yetkililerden destek beklediklerini belirterek, "Girdi fiyatları düşürülmezse bu yıl üretim yapmak çok zor olacak" diye konuşuyor.

 

Yorum

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Gümüşhane'nin Asırlık Lezzeti Siron: Sofraların Baş Tacı

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz