AKUT Arama Kurtarma Derneği
- A
- A
- A
Son birkaç gündür sosyal medyaya ve basına da yansımış olan AKUT Genel Merkez yerleşkemizin tahliye talebi ile ilgili resmî basın açıklamamızdır.
Dönemin Başbakanı Sn. Bülent Ecevit tarafından AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin kullanımına uygun görülmüş; 01.06.2012 tarihinde de 2886 sayılı kanunun 51/g maddesi uyarınca dernek faaliyetlerinde kullanılması üzere 49 yıllığına AKUT’a tahsis edilmiş olan, Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi Müsellef Sokak No: 120’de AKUT Genel Merkezi olarak kullanılan 405 m² alan içerisindeki 2,5 katlı idari binamızın da olduğu yerleşkemizin, İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Beyoğlu Emlak Müdürlüğü tarafından tahliyesinin istendiği doğrudur.
Üzerimize düşen yükümlülükleri harfiyen yerine getirmiş olmakla birlikte, tüm denetimleri sorunsuz şekilde tamamlamış olduğumuz, resmî evraklarla tescillidir.
Bir yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu tahliye talebi ile ilgili Hukuk Birimimiz itiraz haklarımızı kullanmıştır.
Devletimizin, Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan AKUT Arama Kurtarma Derneği'ni koruyacağına, kamu yararını gözeteceğine ve bu tahliyenin durdurulacağına dair inancımız tamdır. Hukuki sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz.
Kamuoyuna duyurumuzdur.
AKUT Arama Kurtarma Derneği
Basın İlişkileri Birimi
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Gümüşhane'de Eller Hamura Girdi, Mahalleler Tatlı Kokuya Büründü: Bayram Sofralarının Sırrı Yine O Mutfaklarda
-
2
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
3
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
4
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
5
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
6
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
7
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
8
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
9
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
10
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı

