24 İlde Hayvan Pazarları Açıldı, Gümüşhane Belirsizliğini Koruyor
Şap hastalığı nedeniyle Türkiye genelinde kapatılan hayvan pazarlarının yeniden açılma sürecinde önemli bir adım atıldı
- A
- A
- A
Şap hastalığı nedeniyle Türkiye genelinde kapatılan hayvan pazarlarının yeniden açılma sürecinde önemli bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, aşılama oranının yüzde 85’in üzerine çıktığı 24 ilde hayvan pazarlarının yeniden faaliyete geçtiğini duyurdu.
Bu iller arasında Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Hakkâri, Van, Çorum, Çankırı, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Amasya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop yer aldı.
Ancak Gümüşhane özelinde tablo halen belirsiz. Kelkit Hayvan Pazarı’nın yeniden açılacağı tarih netleşmezken, bölgede şap hastalığının belirtilerinin görülmeye devam ettiği ifade ediliyor. İlçedeki hayvan pazarı açılış sürecinin en az iki ay daha sürebileceği, daha erken bir kararın ise sürpriz sayılacağı dile getiriliyor.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”
-
2
Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti
-
3
Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”
-
4
Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz
-
5
Gümüşhane Yatırım Beklerken Trabzon’a Müjde Üstüne Müjde
-
6
1980’lerden Bir Zaman Tanıklığı: Bayburt Gökler Köyü
-
7
Üniversitede 2. Kez Çocuk Üniversitesi Coşkusu
-
8
Bayburt’ta Kış Akşamları Geleneği İstanbul’da Yaşatıldı
-
9
Gümüşhaneliler O Türküleri Listebaşı Yaptı
-
10
DSİ’den Torul Gülaçar’a Güvence: Taşkın Kontrol Çalışmaları Sona Yaklaştı

