1940’lı Yılların Zigana’sı: Bir Kar Tünelinin Hikâyesi

Gündoğumu Gazetesi, siz değerli okurlarını tarihte bir yolculuğa çıkarıyor

Yerel 2.07.2025 17:11:41 0
1940’lı Yılların Zigana’sı: Bir Kar Tünelinin Hikâyesi

Gündoğumu Gazetesi, siz değerli okurlarını tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Tam 85 yıl önce, Gümüşhane-Trabzon hattının geçilmesi en zorlu bölgelerinden biri olan Zigana’da inşa edilen kar tünelinden tarihi bir fotoğrafla geçmişe ışık tutuyoruz.

Bugün Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun çift tüplü karayolu tüneline sahip olan Zigana, 1940’lı yıllarda da zorlu kış koşullarıyla mücadele ediyordu. O dönemlerde ulaşımı sağlamak için elle kazılan yollar, kar tünelleri ve büyük fedakârlıklar gerektiriyordu.

Paylaşılan tarihi fotoğraf, Zigana’da karla mücadelenin ne denli güç koşullarda gerçekleştiğini gözler önüne seriyor. Günümüzde modern mühendislikle aşılmış olan bu geçit, geçmişte karla, tipiyle, buzla dişe diş bir mücadele sahnesiydi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yerel

Harşit Çayı’nda Su Samurları Kar Üzerinde Oynarken Görüntülendi

1

Soğuğa Aldırmadan Cuma Namazını Eda Ettiler

2

Şatıroğlu’ndan Karadeniz Günleri Daveti: “Birlik ve Beraberliğimizi Yansıtacağız”

3

Şiran Akademi Playoff Yolunda Vites Yükseltti

4

Sezai Seçen’den Gönül Birliği Mesajı: “Bayburt ve Gümüşhane Bir Elmanın Yarısı”

5

Çiftçi Kara Kara Düşünüyor: 2026 Üretim Planları Belirsiz