Tarih: 08.02.2026 21:20

Gümüşhane’de İlginç Tercih: Fiyatı Pahalı Ama Sofralar Kırmızı Etten Vazgeçmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gümüşhane'de et fiyatlarındaki artışa rağmen vatandaşların tercihi değişmiyor. Tavuk fiyatları uzun süredir durağan seyrini korurken, kırmızı et fiyatları tavuk etine kıyasla çok daha yüksek seviyelere ulaşmış durumda. Buna rağmen özellikle bazı ilçelerde kırmızı ete olan ilgi devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre Ramazan ayı öncesinde tavuk etine yaklaşık 50 TL, kırmızı ete ise yaklaşık 100 TL daha zam gelmesi bekleniyor. Bu beklenti, hem tüketiciyi hem de esnafı temkinli davranmaya yöneltiyor.

Özellikle Kelkit ilçesinde yaşayan vatandaşların, yüksek fiyatına rağmen tercihini kırmızı etten yana kullandığı ifade ediliyor. Kırmızı etin geleneksel mutfak alışkanlıkları ve damak tadı nedeniyle vazgeçilmez olduğu belirtiliyor.

Balık sezonunun devam ettiği bu dönemde tavuk fiyatları ise stabil seyrini sürdürüyor. Güncel fiyatlara göre bütün tavuğun kilogramı 100 TL, tavuk kanadı 200 TL, tavuk pirzola ise 145 TL'den satılıyor. Esnaf, bu fiyatların market ve zincir mağazalara göre daha uygun olduğunu dile getiriyor.

Artan yaşam maliyetleri ve yaklaşan Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının nasıl şekilleneceği ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —