Tarih: 24.11.2021 21:00

Eğitim İş

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim ve Bilimişgörenleri Sendikası (EĞİTİM - İŞ)'in Öğretmenler Günü araştırması eğitim emekçilerinin durumunun vahametini ortaya koydu.

Araştırmada; ''ZAM, KRİZ, YOKSULLUK; TÜKENİYORUZ!'' denildi.

Sendikanın merkez yönetim kurulundan yapılan açıklama da şöyle denildi:

Her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm aktörlerinin öğretmenleri övmek için sıraya girdiği iktidar, yılın geri kalan 364 gününde öğretmeni ve öğretmenliği madden ve manen değersizleştirmeye yönelik politikalarını sürdürmektedir. Bu nedenle uzunca bir zamandır büyük Önder Atatürk'ün "Başöğretmen" sıfatını almasının da yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, biz eğitim emekçileri için kutlamanın değil, burulmanın, halimizi anlatmanın gününe dönüşmüştür.

Sendikamızın bu Öğretmenler Günü için yaptığı kapsamlı araştırma ise bu yılın öğretmenler için öncekilerden daha beter geçtiğini, eğitim emekçilerinin geçinmekte zorlandığını, borca battığını, kendi ailelerinin ihtiyaçlarını gideremediğini ve umutsuz olduğunu ortaya koymuştur.

Yüzde 49.43'ü erkek, yüzde 50.57'si kadın toplam 3530 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmamıza göre;

Araştırmamız, kurucusu olan Başöğretmen'in "Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir" diyecek kadar vizyonlu olduğu bu ülkede ne yazık ki öğretmenlerin nefes alamadığını ortaya koymaktadır.

Öğretmenlerimiz; maaşları açlık sınırının altında kaldığı için geçinememekte, kendilerine ve sevdiklerine maddi olarak yetemedikleri için özsaygılarını kaybetmekte, liyakatsizce atanan okul yöneticileri tarafından mobbinge maruz kalmakta, devlet adamlığı değil partizanlık yapan mülki amirlerce itibar suikastine uğramaktadır. Eğitimdeki hiçbir değişiklik için fikri sorulmayan öğretmenler, değersiz ve umutsuz hissetmektedir. 24 Kasım dolayısıyla övgülerini şimdiden hazırlayan her siyasi bilmelidir ki bu acı tabloda kendi payları vardır. Ülkenin vekil maaşları öğretmen maaşını geçmemeli ilkesinden geldiği bu noktada öğretmenler için artık ekmek, aslanın ağzında değil, siyasal İslam'ın midesindedir.

Bu tablonun yaratıcıları bilmelidir ki; Başöğretmen Atatürk'ün eğitim neferleri olarak bu karamsar, vahim tabloya rağmen yılmıyoruz!

ve kimsenin şüphesi olmasın ki hepsini, omuz omuza mücadele ederek, sesimizi büyüterek elde edeceğiz! Bu sözle tüm eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, daha güzel günleri birlikte örmeye çağırıyoruz.

                                                                                          



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —