Eski Bakan Mehmet Şimşek, ekonominin başına mı geçiyor?
İddia sonrası eski bakan Mehmet Şimşek‘in AKP Genel Merkezi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğü belirtildi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le AKP Genel Merkezi’nde görüştüğü öne sürüldü.

Habertürk’ün haberine göre davet AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi ve Şimşek saat 20.00 sularında Genel Merkez’e gitti.
Görüşmeye dair AKP’den bir açıklama yapılmadı.
Daha önce kulislerde cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artırılacağı ve bu görevler için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ile Mehmet Şimşek’in isimlerinin düşünüldüğü vurgulanmıştı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı daha önce Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimi konusunda ikna edildiğini yazmış, Reuters haber ajansı da dört AKP yetkilisine dayandırdığı haberinde “AK Parti’nin ilk yıllarındaki ekonomi ilkelerine ve serbest piyasa ekonomisi politikalarına dönüş yapmayı planladığını, Erdoğan’ın ise tekrar seçilmesi durumunda ekonominin başına eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek’i getireceği” haberini yapmıştı.