Gümüşhane Kültür Sanat ve Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen 156. Herfene Gecesi, yoğun katılım ve büyük bir coşku ile tamamlandı. Gecede ortak hedef, Gümüşhane'nin kültür ve sanat alanındaki birikimini daha da yukarı taşımak oldu.

Gümüşhane'nin kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Herfene geleneği, bu özel gecede bir kez daha yaşatıldı.
Programa Bayburt Türk Ocağı Başkanı Hasan Basri Kadakal, Başkan Yardımcısı Saim Kadakal, Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz ve Kelkit Türk Eğitim Sen Başkanı Nihat Köksal katıldı.
Gecenin Sessiz Kahramanına Özel Teşekkür
Gümüşhane'de düzenlenen birçok sosyal ve kültürel faaliyetin yanı sıra zor günlerde de yardımlarıyla bilinen Saliha Ulutaş, bu anlamlı organizasyonda özel olarak teşekkürle anıldı. Katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanan bu an, gecenin en duygusal bölümlerinden biri oldu.
Sazıyla Sözüyle Geceye Renk Kattı
Programda sahne alan Yusuf Yıldırım, sazı ve sözüyle Herfene Gecesi'ne ayrı bir renk kattı. Geleneksel ezgiler ve samimi anlatımlar, katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Herfene Gecesi, Gümüşhane'nin kültür ve sanat hayatına katkı sunan önemli buluşmalardan biri olarak hafızalara kazındı.